sportK - søndag den 12. september 2021 18.30 - tekst Ole Sørensen - friskt foto Ken Jepsen (c)  


Paul Ngongo blev skadet efter godt en halv times spil. Heldigvis efter de første meldinger ikke alvorligt,
men hans nødvendige udskiftning forstyrrede KIF's gameplan.

Hillerød spolerede KIF's 'fest'
fire minutter før tid
FIRE : Uafgjort imod Hillerød var KIF's fjerde betydende kamp i træk uden nederlag.
Men den 'største fest' blev lidt ødelagt fire minutter før tid.

  

Fodbold 2.division, Kolding IF-Hillerød

Tre kampe i træk uden nederlag blev til fire, da Kolding IF på Autocentralen Park tog imod Hillerød. Hvor tre point desværre endte med blot at blive til et enkelt sølle fire minutter før tid.
 
144 sekunder
 
Men sikken' dog en start KIF fik..! Thomas Mikkelsen opfangede en ualmindeig skidt aflevering på tværs fra gæsternes forsvar. Det gav ham fuldstændigt frit løb, og han sendte bolden fladt og sikkert i nettet til 1-0.
Hurra, for en start...!! :-)
 
Og også de næste 25 minutter tilhørte hjemmeholdet, hvor Morten Ohlsen Hansen kunne have scoret to - og vel burde have scoret på den ene efter en rigtig dårlig clearing af gæstemålmand Thomas Gall tyve minutter før pausen.

 

Desværre måtte KIF's Paul Ngongo humpe ud efter lidt under en halv times spil efter at være blevet skadet i en ellers - set udefra - ufarlig situation. Han kunne så selv fra bænken se KIF brænde endnu en stor mulighed kort efter, hvor indskifteren efter Paul Ngongo - Victor Dahl Olsen's afslutning blev halvklaret af Thomas Gall lige ud til Thomas Mikkelsen, som tvang Thomas Gall til en regulær feberredning for at forhindre en 2-0 føring til hjemmeholdet.
  
Det kunne nu alt for let også være gået helt modsat, da Tobias Arndal fem minutter før pausen noget uforståeligt fik alt for meget plads til at finde vej gennem KIF's forsvar. Desværre for ham sendte han sin afslutning på stolpen - og på en fuldstændig fri ripost blev Johannes Houborg tacklet i absolut sidste øjeblik af en vågen KIF-forsvarer.

 

Så faktisk, så kunne Hillerød vel ret beset have fortjent bedre end at være bagud ved pausen. Men begrebet 'fortjent' - den slags tæller jo som bekendt ikke i fodbold....
 

58 SEKUNDER

 
... var blot spillet af anden halvleg, før KIF's Thomas Mikkelsen igen havde bolden i gæsternes målnet på en aflevering fra Sebastian Sommer. Men desværre for hjemmeholdet blev målet både vinket og også hurtigt fløjtet for offside.
 

Derfra gik kampen 'lidt i hak', hvor KIF set udefra i kampens sidste halve time virkede som mere bange for at få en udligning imod sig end ivrige for selv at øge føringen. Det var yderst tæt på at gå galt tolv minutter før tid, hvor Tobias Arndal blev tacklet i absolut sidste øjeblik på en lang aflevering i 'spids'. Og det brændte igen gevaldigt på to minutter senere, hvor der var regulært 'panik' i KIF's forsvar efter et frispark, som i sidste sekund blev 'skovlet' til hjørnespark af Morten Ohlsen Hansen. Som dog fik tilkendt et frispark i situationen. Alt imens KIF fortsat stadig brugte lang tid på at få tiden til at gå. Så det måtte vel næsten ske....

 

Hillerød fik mere og mere spilandel. Blot fire minutter før tid endte et pres fra gæsterne og en afslutning fra kort afstand på KIF's overligger, hvor Asger Højmark-Jensen på riposten let kunne 'støve af' til 1-1, som så også endte som kampens slutresultat efter hele syv minutters ekstratid. Tid, hvor KIF godt nok igen forsøgte at presse på - men uden at kunne komme til den afgørende afslutning. Til gengæld var KIF ualmindeligt heldige, at ikke Asger Højmark fuldstændigt fik ødelagt hele KIF's dag i tillægstiden, hvor han kom helt fri til et hovedstød. Som heldigvis for KIF endte lige i favnen på målvogter Christoffer Petersen.

 

Det blev ved 1-1 - og det resultat var KIF-træner Kristoffer Wichmann ikke tilfreds med..

 

- Næh.. og det tror jeg ikke at mange hold vil være, når man fører 1-0 og der mangler fem minutter. Så på den baggrund – af flere – er det selvfølgelig skuffende at miste point så tæt på slutfløjtet...!

 

Det virkede fra min stol som om, at KIF
for tidligt gik et par skridt tilbage for at forsvare sin føring. Det var ikke taktik - men en 'nødvendighed', mente Wichmann.

 
- Så det er derfor at du står dér – og jeg står hér.. Ngongo bliver skadet, og vi kan derfra ikke lægge den power, som vi skal. Vi vidste, at Hillerød var et hold, hvor vi undervejs ville få en bunke omstillinger. Hillerøds første afslutning er vel først til allersidst, da de satser hele butikken og sender to ’dinosauere’ og deres anfører op foran. Og når man spiller med SÅ høj risiko, som de gør til sidst, så handler det om at vi skal være skarpe. Jeg stod med to indskiftninger parat, da de udlignede. Og det er jo nu engang de små ting, der sker i fodbold. Selvfølgelig bliver det to vidt forskellige halvlege med hver sin tilgang – men der var nu en tanke bag vores.

KAMPEN I TAL
12. september 2021
2. division
Kolding IF - Hillerød 1-1 (1-0)
TILSKUERE : 783
           
3. Thomas Mikkelsen 1-0      
37. Thomas Mikkelsen        
           
        Marinus Due Grandt 67.
80. Simon Trier        
84. Morten Ohlsen Hansen        
      1-1 Asger Højmark-Jensen 86.
        Jonathan Witt 90+4.
        Asger Højmark-Jensen 90+5.
           
             
 
             
 
Sagde altså en hørbart 'ikke tilfreds' KIF træner. Han og holdet  har næste opgave på lørdag, hvor Brabrand tager imod.
 


Ca. femten meter af den gamle 'syd ståtribune' er nu fjernet for at 'rette ind til den nye baneplacering. Også for at gøre plads til én af
fire nye lysmaster, som udgør Kolding Kommunes 'sidste bidrag' til stadion i denne omgang (dårligt I-Phone foto i modlys.. )