sportK - søndag den 10. oktober 2021 19.30 - tekst Michael Juncher - friskt foto Ken Jepsen (c)  


Kampens spiller Emma Hoppe.

KoldingQ havde fortjent bedre. Comeback til Louise Eriksen
FORÆRING : KoldingQ var flinke værter og forærede Brøndby sejren.
  

Fodbold Gjensidige Kvindeligaen, Kolding Q-Brøndby 0-1 (0-1)

Godt nok skal man som vært sørge for gæsternes velbefindende. Men det kan også blive for meget, ikke?
 
Og det blev for meget, da en af KoldingQ's forsvarsspillere gav Brøndbys glimrende Nanna Christiansen chancen med en mislykket aflevering. Og sådan noget udnytter landsholdsspilleren selvfølgelig prompte.
1-0 til Brøndby efter 35 minutter. Og det var ikke i orden. For efter de første vel ti-tolv minutter, hvor Brøndby fik KoldingQ til at være kegler i deres kombinationsspil, så fik hjemmeholdet fat og var helt med kampen ud.
 
1-0 var også pauseresultat. Og 1-0 til Brøndby var slet ikke dækkende for første halvlegs forløb. For bortset fra de nvænte første ti-tolv minutter, så var de to hold helt lige. KoldingQ havde en god mulighed, da bolden blev sendt højt bagom Brøndbys midterforsvar til Sille Fuhlendorff. Men muligheden blev ikke til noget, da dommeren fløjtede for off-side. Set fra denne skribents placering på tribunen var der ikke off-side, og det mente cheftræner Anders Jensen heller ikke. Voldsomme protester. Det ville dagens dommer ikke høre på, så det gav gult til Anders Jensen. Altså.... Fodbold er ikke for de stumme. Rent pjat. Der var ikke spillet mere end et lille kvarter.
 
KoldingQ kunne med lidt større finesse have udnyttet nogle lange bolde i Brøndbys bagrum, men det hele løb ud i sandet. Der manglede simpelthen slutproduktet.
 
KoldingQ-dominans efter pausen
 
Anden halvleg tilhørte KoldingQ. Man vandt flere dueller, vandt flere andenbolde, man sad endog meget tæt på modstanderne. Og man spillede optimistisk fremad. Brøndby kom slet ikke til fadet de sidste 45 minutter. Men igen så man, at KoldingQ mangler kynisme og koldblodighed. Mange gange så man afleveringer, som bare ikke sad i skabet. I flere tilfælde handlede det om, at man kan spille en mulighed større, hvis man lige tænker sig om en ekstra gang i stedet for at sende en mere eller mindre håbløs bold af sted. Havde man haft lidt mere koldblodighed og overblik, kunne man i mange tilfælde have skabt flere chancer.
 
Der kom muligheder, men udnyttelsen var ikke god. Anders Jensen prøvede, hvad han skulle. Ind kom angriberne Cecilie Christensen og Anna Kirk. Men begge kom altså ind på et hold, der godt nok pressede på. Men ikke fik slutproduktet med sig. Der savnede simpelthen kvalitet i pasningsspillet. Ind kom også Louise Eriksen. Og det var et dejligt gensyn med hende. Hun har siddet udenfor nu i nogle måneder. Velkommen tilbage, Eriksen. Men al det var ikke nok. Brøndby holdt stand og tog alle tre point med hjem. Fortjent? Nej da. Og så alligevel. For man kan jo ikke forlange, at modstanderen scorer målene.
 
Cheftræner Anders Jensen var skuffet. Men også glad.
 
- Jeg synes, vi spiller en fantastisk kamp. Vi dominerer store dele af kampen, men vi står selvfølgelig med en lidt tom følelse, for vi får intet ud af det store stykke arbejde, vi præsterede i dag. Men mine unge spillere er på vej, og de præsterer alle sammen. Vi skal arbejde meget med tingene, for vi skal finde ud af, hvordan vi kan gøre mere ondt på modstanderne. Det skal vi nok også finde frem til. Jeg er så stolt over holdet og spillerne, sagde Anders Jensen.
 
241 tilskuere så en spændende fodboldkamp. De så også Emma Hoppe blive valgt som kampens spiller. Og det var meget fortjent. Emma Hoppe bliver bedre og bedre fra kamp til kamp.
 
Næste kamp er ude mod HB Køge.