sportK - torsdag den 18. november 2021 21.00 - tekst & friske fotos Ole Sørensen (c)  


Ditte Avngaard måtte nøjes med et enkelt mål i aften. Men var alligevel en konstant trussel for det fynske forsvar

KH/KFUM's kvinder fik en vigtig
sejr over fynske TPI
FORSKEL : KH/KFUM førte komfortabelt ved pausen. Men måtte alligevel
mod slutningen slide for sin sejr

  

Håndbold 2. division damer, Kolding HK/KFUM-TPI-Odense 24-21 (15-8)

KH/KFUM's kvinder fik én af de rigtigt gode sejre, da holdet torsdag aften vandt over ét af de hold, der ligger lige bag dem i tabellen. Og det er nu unægteligt både sjovere og mindre stressende ikke at skulle have en truende nedrykningsstreg i baghovedet, når man går på banen.

I aften fik de fynske gæster lov til at være foran 0-1. Men små ti minutter senere førte KH med 6-1 - og den føring indhentede gæsterne aldrig.. selvom det i perioder i anden halvleg så knapt så sikkert ud..

Efter en føring på hele syv mål til KH ved pausen måtte gæsterne finde på noget. Og det gjorde de! Midlet var både dobbelte - og tredobbelte mandsopdækninger, som bestemt ikke huede hjemmeholdet, som lidt efter lidt måtte se sine gæster komme ubehageligt tæt på.

- Jeg tror, at det skyldtes en kombination af manglende koncentration og så alt for mange tekniske fejl - og så skal det jo næsten gå galt. Men selv i deres mandsopdækninger, så kom vi jo alligevel til oplagte chancer.. når vi vel at mærke ikke selv fik smidt bolden ned i fødderne på hinanden. Så som jeg ser det, så lå forskellen i anden halvleg nok mest i de femten tekniske fejl, fortalte træner Martin Henriksen efter sidste fløjt.
 

KH/KFUM's klare pauseføring på syv mål blev nemlig stille og roligt omtrent ædt op af TPI i de sidste
tredive minutter, som halvvejs i halvlegen kun var bagud med tre ved stillingen 18-15. Sågar i slutfasen kun med to - men som også selv forivrede sig, da de kom tæt på.

KH's topscorere i aften blev Stine Lunderskov med fem mål. Kathrine Krath scorede 4, mens Stine Svangård, Line Paugan og Caroline Kidmose hver blev noteret for tre. For gæsterne scorede både Sophie Lund Wagner og Cecilie Lund Hansen hver fem.

KH spiller igen allerede lørdag middag, hvor ligareserverne fra Team Esbjerg gæster Parkhallen.


Stine Svangård er en kæmpe forstærkning af KH's trup. I aften
scorede hun tre mål, trak altid en masse opmærksomhed fra TPI - og
var en konstant trussel i både sine assists og lynhurtige løb.