sportK - fredag den 19. november 2021 10.00 - tekst Michael Juncher - arkivfoto Ole Sørensen (c)  

Kolding IF's kvinder har kun fem landsholdsspillere med til Thisted. Den sjette har karantæne
SARAH THYGESEN : Den nyslåede A-landsspiller har karantæne i grundspillets sidste kamp
  

Lørdag 14.00Sparekassen Thy Arena, Lerpyttervej 37, 7700 Thisted :
Fodbold Gjensidige Kvindeliga, FC THy-Thisted-Kolding IF Women


Det er grundspillets sidste kamp. Såvel hjemmeholdet som gæsterne er sikre på at ende i DM-slutspillet, der starter til foråret. Så på sin vis er det en kamp uden den store betydning. Men i fodbold gælder det om at vinde kampe. Så begge hold vil med garanti gå på banen for at sikre sig tre point. Der bliver ikke noget fedtspilleri her.

Kolding IF kommer med ikke mindre end fem spillere, der er på diverse landshold. Lene Christensen fra A-landsholdet, Ajla Julardzija, Mille Jusjong Henriksen og Emma Veletanlic fra U19 landsholdet samt ikke at forglemme Pernille Sandvig fra U17 landsholdet. Den sjette landsholdspiller, Sarah Thygsen, fra A-landsholdet har karantæne på dagen.

Kampen er samtidig cheftræner Anders Jensens sidste kamp med kliken. Han har som bekendt skrevet en kontrakt med Middelfarts herrer i 2. division. Mon dog ikke, hans spillere vil give deres højre (eller venstre) arm for at give ham en sejr i afskedsgave. Det tror sportK,net på.

- Vi har trænet efter at møde så godt forberedt som muligt. Både fysisk og mentalt. Samt finde de der ekstra kræfter frem her i efterårets sidste kamp. Mens vi snakker har jeg endnu ikke lagt mig fast på, hvordan truppen ser ud. Men mon ikke det bliver det samme som sidst. Vi møder et stærkt og dygtigt hold fra Thisted, som har en del store profiler. Specielt har de nogle store profiler i det offensive, siger Anders Jensen, som også fortæller, at der nok sker noget efter kampen.

- Der er vist lagt op til noget festivitas betalt af bødekassen. Der har jeg lagt nogle kroner i løbet af sæsonen, afslører han.

Anders Jensen er et levende billede af den gamle landsholdsspiller Søren Lerbys ord om at "fodbold ikke er for de stumme". Og nej, Anders Jensen. Dit engagement og din medleven i kampene udefra sidelinjen, skal du aldrig lægge fra dig. Det er en del af dig og dit fodbold DNA.

Lad os lige får med, at FC Thy Thisted vandt den omvendte kamp den 11. september i Kolding med 1-0. Her var det Rikke Dybdahl, der scorede. Samme Dybdahl skal man holde øje med. Hun har nettet ti gange i denne sæson. Også Beate Marcussen og Malene Sørensen er Thisted-profiler, der skal holdes i kort snor.

Vi slutter med en god nyhed. Forsvarsklippen Sofie Riis har forlænget sin kontrakt og hun og Kolding IF Women har nu papir på hinanden frem til sommeren 2023. Se, det er det, man kalder rettidig omhu.