sportK - lørdag den 11. december 21.00 - tekst & friske fotos Ole Sørensen (c)  

KIF fik sin revanche. Men det rakte som ventet ikke til en plads i semifinalen
SEJR : KIF ville mest og vandt fuldt fortjent
  

Sydbank Pokalen kvartfinale 2. kamp, Kolding IF-Vejle B

Det så svært, ja næsten umuligt, ud på forhånd. Bagud 5-1 efter klubbernes første møde for en uge siden krævede en plads i forårets semifinaler en skarphed i Koldings angreb, som holdet ikke ligefrem har været kendt for dette efterår.

Og det rakte da heller ikke. Men når det så er skrevet, så fik i hvert fald jeg endnu engang et bevis på, at afstanden mellem superligaen og 2. division ikke er så stor, som man kunne formode. KIF vandt nemlig aftenens opgør særdeles fortjent og var kampen igennem holdet med de klart flest afslutninger på mål, se bare kampens statistik herunder

Bemærk.. Vejle B havde én reel afslutning.. og scorede.
Og dér er så den reelle forskel på de to rækker. Kynismen foran mål...! Men KIF kan med god samvittighed og hævede hoveder gå på en kort julepause. Det var en FLOT kamp at slutte 2021 af på...!

Overtag

KIF sværmede gevaldigt foran Vejles mål allerede i det femte minut. Og var tæt på at komme foran efter 22 minutters spil, hvor Poul Ngongo nåede højest på et indlæg - men hvor hans hovedstød endte lige ved siden af stolpen. Igen fem minutter senere var Morten Ohlsen Hansen tæt på, ligeledes med et hovedstød på et indlæg fra fløjen. Men hvor Vejles 'onde ånd' fra det første opgør, målvogter Sten Grytebusk, fik klaret forsøget. Mikkel Jespersens forsøg på returbolden endte desværre langt over mål.

Men målet kom..!

1-0

Poul Ngongo straffede en dårlig førsteberøring af en Vejle-forsvarer, som efter en tackling gav ham plads til et løb op af banen. Han fandt en udækket Mikkel Jespersen på fløjen - som klogt sendte bolden indover til en fuldstændig fri Thomas Mikkelsen, som let sendte bolden under Grytebusk til 1-0 til KIF. Det blev også den fuldt fortjente pausestilling. Og som for en uge siden, så kunne Vejle reelt være særdeles glade for ikke at være bagud med mere.. Faktisk havde dagens gæster indtil da ikke haft et eneste forsøg på Christoffer Petersen i KIF-målet, hverken indenfor eller udenfor målrammen...

2-0

Vejle havde skiftet to mand i pausen. Det hjalp dog ikke gæsterne spor.. i hvert fald i første omgang... KIF fik et indkast i højre angrebsside, som David Wilkens 'truede med' at kaste langt. Det snød fuldstændigt Vejle-forsvaret, at han i stedet kastede bagud til Simon Trier, som sendte et indlæg ind på panden af Poul Ngongo i den bageste ende af feltet, som i to forsøg fandt en udækket Thomas Mikkelsen. Han headede fra kort afstand bolden i mål til 2-0. Og så manglede KIF blot to mål i en omkamp.
I hvert fald i godt og vel halvfems sekunder...

2-1

Vejle brød et KIF-opløb omtrent på midten imod et helt KIF-hold på vej frem. I stedet blev det til et hurtigt Vejle-løb på kanten, hvor et indlæg gennem venner og fjender endte for fødderne af Allan Goncalves Sousa, som aldrig fik ordentligt træf på bolden. Men som alligevel fra kort afstand nærmest skovlede bolden i mål til 2-1. Effektivt, må man lade gæsterne. Som allerede nævnt - én afslutning indenfor målrammen - ét mål...

Drama

Og så kom der ekstra dramatik ind i opgøret. Et indlæg og en hovedstødsduel i VB's målfelt endte med at Sebastian Sommer måtte en tur i græsset. Årsagen var ikke helt til at aflæse fra tribunen - men Sommer blev liggende - og i hvert fald VB's Manjrekar James var nærmest klar til at 'slås'... Også målvogter Gytebust og Paul Ngongo endte i lidt klammeri, hvor enden på det hele blev tre gule kort - og en stemning på kogepunktet. Den stemning på banen holdt sig i øvrigt også de næste ti minutter, hvor der igen var et gult kort til hvert hold. Masser af drama.. som der jo også skal være til et både pokal- og lokalopgør.

Men de gule kort blev så det sidste nævneværdige fra det opgør. KIF havde brug for friske kræfter og indskiftede løbende sit 'kontingent'. I øvrigt til allersidst også med et glædeligt gensyn med Ahmed Daghim. Men også uden at det hjalp det store. KIF pressede på og spillede sin chance, mens Vejle i sin sikre føring sammenlagt kunne nøjes med at trække sig længere tilbage på banen og 'leve' af hurtige kontraløb. Og rigtigt farligt blev det aldrig foran de to mål.
 

Så opgøret endte med en sejr til Kolding
IF - og en plads i semifinalen til Vejle Boldklub. Som i øvrigt havde sin fanskare placeret bag målet omkring Stadionvej - og som 'tabte mælet' lidt undervejs. KIF's 'Woodside' stod i den modsatte ende - og tabte kampen om dagens 'støjniveau'.

Desværre var der brug for Politiet efter sidste fløjt i udgangene både på Marcus Allé og ved Nørreport. Præcist hvorfor det 'eksploderede' hos KIF's fangruppe var ikke muligt at få opklaret helt præcist. Andet end skuffelse..
Men en sådan 'tænding' skal der åbenbart efterhånden være ved opgør af denne kaliber. Forude venter nu en julepause at køle af i for både spillere og tilhængere.

TAK for i år, Kolding IF !
I sluttede 2021 af med manér !

KAMPEN I TAL
11. december 2021
Sydbank Pokalen kvartfinale 2. kamp
Kolding IF - Vejle B 2-1 (1-0)
Vejle videre til semifinalen med sammenlagt 6-3
TILSKUERE : 2.083
           
35. Thomas Jespersen 1-0      
           
50. Thomas Jespersen 2-0      
      2-1 Allan Goncalves Sousa 51.
        Sten Grytebust 54.
        Manjrekar James 54.
54. Poul Ngongo        
63. Jacob Killerich        
        Denis Kolinger 64.
69. Thomas Mikkelsen        
72. David Wilkens        
        Heron Crespo da Silva 84.