sportK - søndag den 16. januar 2022 10.30 - tekst & arkivfoto Ole Sørensen (c)  


Phillip Illum Klindt var én af to spillere med to sejre i Aalborg

Kolding BK vandt klart i Aalborg
OPRYKNINGSSPIL : KBK nåede igen sæsonmålet. Og nu venter en svær opgave
for måske at tage et trin opad

  

Badminton 1. division sidste spillerunde i grundspillet :
abc Aalborg-Kolding BK 3-6


Taget alene efter hvordan stillingen så ud, så lignede kravet til KBK i lørdagens sidste spillerunde i grundspillet i 1. division en klar sejr i Aalborg over bundholdet for at opnå sæsonmålet med en plads i oprykningsspillet. I hvert fald for 'os, der ikke lige havde gennemskuet turneringsreglementet'...

- For det var nu slet ikke så dramatisk, som det nok kunne se ud. Reglementet foreskriver nemlig, at der ikke kan være to hold fra samme klub i samme division - og dermed var der to hold i vores pulje, som godt nok havde kvalificeret sig til oprykningsspillet. Men som ikke kan rykke op, nemlig Højbjerg og Skovshoved. Så dermed var det selvfølgelig fint, at vi vandt klart i Aalborg.. men en helt så vigtig sejr, som det måske kunne se ud - det var det nu ikke, fortalte KBK-træner Steen Thomsen.

KBK sluttede nu alligevel pænt af ved at vinde matchen i det nordjyske med 6-3 og dermed sætte ni point ind på kontoen (seks point for vundne kampe plus tre point for at vinde matchen). Men selv om det endte med at være lige akkurat én sølle sejr for lidt til at trække lige med Ikast på fjerdepladsen i grundspillets slutstilling, så var konsekvensen altså til at overse.

- Vi er med i oprykningsspillet fra vores pulje sammen med Aalborg Triton, Ikast og Viby, hvor vi tager det halve at grundspillets point med os, rundet op til 22. Men nu bliver det rigtigt svært, for forude venter fire oprykningskampe imod gamle hæderkronede badmintonklubber fra pulje 2, nemlig KMB 20 (Kastrup Magleby, red.), Hvidovre, KBK København (med Peter Gade som sportschef, red.) og Lillerød. Hér bliver især KMB og Hvidovre svære at hente med deres henholdsvist 33 og 32 point med sig over fra grundspillet. Vinder af oprykningsspillet rykker direkte op, mens nummer to skal ud i playoff-kampe imod et hold fra elitedivisionen, fortalte Steen Thomsen.

Udover Kolding BK's førstehold skal også klubbens tredjehold i danmarksserien ud i oprykningsspil, mens klubbens andethold til gengæld skal i nedrykningsspil fra 2. division. De første opgør spilles om tre uger.


matchreferat og 'næsten slutstilling' er lånt fra badmintonplayer.dk