sportK - fredag den 15. april 2022 18.30 - tekst Michael Juncher   

Brabrand er altså ikke særlig sexet !
ALLIGEVEL : Men kom nu på stadion alligevel, I fans derude. I er holdets 12. mand !
  

Mandag 2.påskedag kl. 13.00, Autocentralen Park :
Fodbold 2. division herrer nedrykningsspil, Kolding IF-Brabrand


Lad os tage det fra en ende af. Grundspillet er slut, og for Kolding IF's vedkommende gælder det, at man skal ud i et nedrykningsslutspil. De seks nederste i grundspillet mødes ude og hjemme - og når disse 10 pokalkampe er færdigspillet, så rykker de to dårligste hold ned i 3. division.

Og hvad så med Kolding IF? Jo, holdet er i nedrykningsfare. Det er man, når man ligger tredjesidst som nummer 10 med 24 point og med blot tre point ned til FA 2000, der har 21 som næstsidst.

SportK,net tror bestemt ikke på nedrykning her. Kolding IF og cheftræner Kristoffer Wichmann har tilsyneladende skabt et rigtig godt forhold til hinanden. Og at man har en dedikeret cheftræner, kan ingen vist tvivle på. Wichmann og familie var enige om at rykke familien, ægtepar og tre børn, op med rode og flytte fra hovedstaden til Kolding.. Sådan noget gør man altså kun, hvis man tror 100 % på projektet og brænder for det. Og denne skribent kan skrive under på, at Wichmann har ild i øjnene, når han snakker.

- Min trænergerning vil jeg gerne have skal være min levevej. Jeg elsker at være træner. At få ting til at lykkes sammen med en gruppe. At bygge op. Jeg er optaget og interesseret i ledelse. Dette her med at fåe en gruppe til at fungere sammen. Udenfor og på banen. Jeg synes selv, vi er gode til det. Vi er gode til at sige til spillerne, at ingen skal stikke ud. Det er et fælles projekt, siger han.

Wichmann er helt klar over situationens alvor.

- Jeg er meget ydmyg over, hvor vi er placeret. Men det er en positiv udfordring. Denne sæson har givet mine spillere mange, mange hår på brystet. Vi er rigtig godt rustet, og vi skal nok klare den. Og så har vi et fantastisk godt afsæt til efteråret. Vi burde selvfølgelig have haft langt flere point, men vi har en soliditet og gode relationer indenfor holdet, og det er altså ingen tilfældighed, at vi nu har holdt buret rent i seks ud af de sidste syv kampe. Det giver os en ro. Mod Brabrand sidst (0-0 red.) havde vi hele spillet og viste mange fine ting. Men vi manglede igen den aller sidste kvalitet foran mål, siger han og afslører, at der er nogle ændringer i truppen til Brabrand-kampen.

- Jeg føler mig sikker på, at vi igen har Poul Ngongo og Thomas Mikkelsen til disposition. Vi skal nok få hul på målbylden, som vi gjorde mod Middelfart, lyder det fra cheftræneren.

Han kan også afsløre, at Niki Ziemling er tilbage efter sine karantænedage.

Så, kære fans. Tag nu et par timer ude på stadion. Som skrevet.. I er 12. manden.