sportK - lørdag den 18. juni 2022 09.15 - tekst & arkivfoto Ole Sørensen  

TILLYKKE. Kolding IF's U18 pige DM er danske mestre
TILLØB : Kolding IF skulle lige bruge nogle tilløb. Men så blev BSF kørt over
  

Fodbold U18 pige DM, Kolding IF-BSF 5-1 (1-1)

På forhånd var Kolding IF store favoritter. Men starten på kampen var ikke god. Der gik nemlig blot tre minutter og 29 sekunder, før BSF's Agnete Heron bragte sig hold på 1-0. Det var ikke med i beregningerne. Var KIF'erne klar? Ja, selvfølgelig var de det. Men lige netop her var der noget, der slet ikke var afstemt. Sådan noget giver nerver. Men til hjemmeholdets ros må man sige, at man hurtigt fandt ind i at at skabe chancer. Dem kom der mange af før pausen. På blokken er noteret adskillige små, halvstore og rigtig store tilbud. Men ind ville bolden ikke. Men så tog én af kampens helt store spillere, Bjørg Birgertoft, affære og udlignede sent i første halvleg.

Efter pausen var der stort set kun et hold på banen. Og så kom syv gyldne minutter, hvor kampen blev endeligt afgjort. Det var efter 61, 64 og 68 minutter, hvor først Ida Marie Jørgensen, Sisse Nielsen og Sille Bach Vesterholm (på en ripost fra forsøg af Ida Olsen) bragte stillingen på 4-1. 5-1 blev det efter 86 minutter, hvor Bjørg Birgertoft satte punktum for kampen med målet til 5-1.

En 100 % fortjent sejr. Og når man ligger nummer et efter en lang sæson, har man også fortjent at vinde DM. Kæmpe cadeau til spillerne, som har spillet en stor, stor sæson. Og set udefra så det faktisk ganske flot ud. I perioder flød spillet som det skal. Meget bevægelse, gode løb, godt sammenspil, masser af forsøg, masser af hjælp til hinanden.

Cheftræner for kvindeligaholdet Jesper Bisgaard må have slikket sig om munden. For der er afgjort folk, man skal kigge nærmere på og holde fast i.

Cheftræner Jesper Gejl Larsen bragte alle 16 spillere i spil, og han var en meget glad og lykkelig mand.

- Dette her er den største overraskelse længe. Før sæsonen blev vi ikke nævnt som et seriøst bud til at vinde DM. Dette her er stort. Og jeg synes afgjort, at vi set over hele sæsonen har været det bedste hold af alle. Vi har holdt snuden i sporet hele tiden. Jeg har haft en meget stærk gruppe, og jeg er stolt af dem allesammen. Gruppen sagde fra starten af dette forår, at de ville vinde DM. Og så gjorde det det, lød det fra cheftræneren, der var blevet lidt våd. for det var ikke al champagnen, der blev drukket. En del af det endte nemlig på ham selv.

GOD SOMMERFERIE, Kolding IF U18 pige DM Og endnu en gang ......... :
HJERTELIGT TILLYKKE !!


Bjørg Birgertoft åbnede KIF's målscoring med udligningen til 1-1


...og lukkede også dagens målscoringer med dagens sidste mål til 5-1