sportK - fredag den 16. september 2022 22.30 - tekst Michael Juncher - arkivfoto Ken Jepsen (c)  

Den første halve time afgjorde det hele i HB Køges favør
TRODS ALT.. : Kolding IF reddede æren på en god anden halvleg
  

Fodbold Gjensidige Kvindeligaen, HB Køge-Kolding IF 5-1 (4-0)

Denne skribent havde spået, at Kolding IF kunne få et godt resultat med sig hjem fra Køge. 1-5 er ikke et godt resultat, så det var en skidt profeti. Nu var HB Køge så også helt oppe i omdrejninger fra starten. Og på mål af Cecilie Fløe, Kyra Carusa, Beate Marcussen og igen Carusa var kampen sådan set slut efter en halv time. 0-4 på udebane mod de dobbelte danske mestre kommer ingen fra uden skrammer.

Det skal dog siges til Kolding IF's ros, at man aldrig gav op. Og den sidste time endte således 1-1. Eter HB Køges mål til 5-0 - det var Pokorny, der scorede - fik Sofie Thrane Hornemann scoret trøstmålet. Det kunne som også have blevet 5-2, men Sofie Riis brændte et straffespark.

- HB Køge var os overlegne på alle måder den første halve time. Både på tempo, vundne dueller og fysik. Her var vi overmatchet. Men vi kommer dog godt igen, og især efter pausen har vi bolden meget. Måske valgte jeg en forkert startelver, for såvel Karsberg, Jusjong, Pernille Sanvig og Laura Høgh Faurskov startede ude. Men jeg skal også tænke på, at vi allerede onsdag aften skal på en lang køretur igen, når vi møder FC Thy-Thisted i pokalen deroppe. Samt at vi har Fortuna Hjørring hjemme på lørdag. Det er et hårdt program, og vi skal sørge for hele tiden og til hver kamp at have så friske spillere som muligt, lød det fra cheftræner Jesper Bisgaard.
 

De fire nævnte spillere, der startede på bænken, kom alle ind efter pausen. Det gjorde Julia Tenfjord Sørensen også.

Denne weekend mødes Sundby og AGF. I Sundby. Sundby har fire point, mens Kolding IF og AGF hver har et enkelt. Det kunne udmærket være disse tre hold, der skal kæmpe om den sjetteplads, der giver adgang til slutspillet i foråret. En sejr til Sundby ville ikke være godt. Så har Kolding IF seks point op til en sjetteplads. Så mon ikke den kamp er imødeset med spænding?


Ser man isoleret på Bet365's statistik over kampens forløb,
så virker HB Køge's sejr for stor..