sportK - lørdag den 17. september 16.45 - tekst & friske foto Ole Sørensen (c)  


Patrick Tjørnelund scorer KIF's sejrsmål til 1-0 efter blot ti minutters spil

KIF var klart det bedste hold, da AB gæstede Autocentralen Park
PRES : AB fik aldrig lov til at komme 'til fadet' i lørdagens opgør.
Og det var alene KIF's fortjeneste !

  

Fodbold 2. division, Kolding IF-AB

Både KIF og lørdagens modstander AB befandt sig før dagens kamp efter seks spillede kampe i den 'gode' halvdel af tabellen, den der i foråret udløser oprykningsspil. AB som tabelnaboer med et enkelt point færre på kontoen, så en sejr ville lune gevaldigt for begge mandskaber.

Kort før kampstart faldt et par tunge dråber fra dagens truende skyer og gjorde banen glat. Og det udnyttede Jacob Killerich straks til med en fremragende glidende tackling at tage brodden af AB's første farlige angreb. Før det blev KIF's tur..

1-0

Ti minutter var spillet, da et følt skruet indlæg fra venstrekanten fra Mike Vestergaard nåede panden på Patrick Tjørnelund, som sikkert headede bolden forbi en sprællende AB-målvogter Tobias Brogaard til KIF-føring 1-0 (foto øverst).

Holdene fik kort efter en ny god hovedstødschance til KIF's Thomas Mikkelsen en 'ufrivillig' 25 minutters pause midt i halvlegen, da de tunge dråber nu også blev akkompagneret af en rumlende torden, der nærmede sig. Og hvor dagens dommer Mathias Lykke af sikkerhedshensyn sendte KIF og AB i omklædningsrummene. Klog beslutning !
 

Der blev i pausen givetvist talt taktik i begge omklædningsrum - men alligevel 'lignede begivenhederne sig selv' i resten af halvlegen. KIF pressede fortsat på alle AB-boldbesiddelser med Thomas Mikkelsen og Yao Dieudonne liggende helt fremme lurende på fejl. Så AB's vel farligste forsøg i hele halvlegen endte med at blive et frispark fra godt femten meter fra Marcus Gudmann, som sneg sig forbi nærmeste stolpe, mens Tobias Sommer i den modsatte ende var tæt på at 'støve' et hjørnespark i nettet få minutter senere.

KIF virkede generelt friskere og mest opsat og havde afgjort også fortjent at komme yderligere foran i halvlegens sidste minut, hvor 'den lille troldmand' Mike Vestergaard lykkedes med en imponerende dribletur på nærmest baglinjen. Men hvor der desværre for KIF kom et tilfældigt hoved i vejen for Yao Dieudonne's ellers kompetente hovedstød fra to meters afstand. Det blev i øvrigt hans sidste aktion i kampen. Og det blev ved 1-0 ved pausen.

2. HALVLEG

Paul Ngongo afløste Yao straks fra 2. halvlegs start, hvor også Christian Kudsk fem minutter senere kom på banen i stedet for en små-humpende Sebastian Sommer. Og det var fortsat hjemmeholdet, som kom til chancerne. Ngongo og Killerich havde i fællesskab en mulighed, hvor de i et indlæg fra Mike Vestergaard lidt spolerede hinandens åbne hovedstødschance. Og samme Ngongo havde en åben mulighed tyve minutter før tid på en hurtigt slået kontra, hvor en 'sukker-ball' fra Christian Kudsk fra højrekanten endte hos en fuldstændig fri Paul Ngongo. Men hvor AB's målvogter Tobias Brogaard fik klaret situationen med en fodparade.

KIF foretog et kvarter før tid to ind- og udskiftninger, hvor også Oscar Stentoft var kommet på banen. Netop han havde en åben chance tolv minutter før tid, hvor hans skud fra kanten af feltet endte i favnen på Brogaard. Også Sebastian Denius forsøgte sig fra en alt for spids vinkel et par minutter senere, hvor Brogaard igen 'kom i vejen'. Og så var det alligevel ved at gå helt galt på en total tilfældighed fire minutter før tid, hvor en KIF-clearing via en medspiller alligevel endte for fødderne af en helt fri Frederik Christensen. Som heldigvis for KIF sparkede den åbne chance himmelhøjt over KIF's mål fra syv-otte meters afstand.
 

Tæt på overtiden var et frispark fra Sebastian Denius tæt på at overliste Brogaard, som i sidste øjeblik fik 'fistet' bolden til hjørne. Marcus Bay og Paul Ngongo begge havde muligheder i overtiden - men uden at rokke ved stillingen. Så det kunne nemt have blevet meget værre for 'akademikerne' fra Gladsaxe - men det blev ved 1-0 også efter næsten syv minutters overtid.

Ikke alt lykkedes for KIF i dag, indrømmet. Men dagens tre point kom i hus på vilje, indsats - og på at agere taktisk klogere imod et gæstehold, der aldrig fik lov til at spille det spil, de helst vil. Og på den baggrund kan ingen brokke sig over resultatet. Det skulle da lige være, at sejren blev alt, alt for lille !
 

KAMPEN I TAL
17. september 2022
2. division
Kolding IF - AB 1-0 (1-0)
TILSKUERE : 958
           
10. Patrick Tjørnelund 1-0      
        Christoffer Thrane 45.
           
71. Jacob Killerich        
        Anton Pedersen 75.
        Gustav Hansen 90+4
           
             
 
             


Jubel efter Patrick Tjørnelund's føringsmål