sportK - tirsdag den 25. oktober 2022 20.45 - tekst & arkivfoto Ole Sørensen (c)  


André Jepsen scorede tyve minutter før tid det vigtige udlignende mål til slutresultatet 2-2

KIF var bagud to gange - men
fik uafgjort i Tønder
SJETTE UAFGJORT FOR KIF : KIF fik det ene point i Tønder og er favorit til at vinde puljen
  

Fodbold jyllandsserie 1, FC Sydvest 05 Tønder-Kolding IF 2-2 (1-1)

Det lignede en 'matchbold' for Kolding IF i aftenkampen i Tønder. 2-2 blev det i klubbernes første opgør - og med en KIF-sejr tirsdag aften ville holdet være sikre på at vinde jyllandsseriens pulje 2, selv om der stadig mangler en sidste spillerunde. Også hjemmeholdet drømte om at vinde puljen - men hér kunne reelt kun en sejr holde sønderjyderne inde i kampen med en væsentlig ringere målscore.

Med en ny 2-2 kamp i aften er KIF stadig tophold, og træner Michael Krogh var halvt om halvt tilfreds med det ene point.

- I det mindste tabte vi ikke, for det tog alt for lang tid for os om at komme i gang hernede. Selvfølgelig gik vi efter at vinde, men når vi er bagud to gange, så går uafgjort vel også i orden.

Han så hjemmeholdet komme på 1-0 efter en halv times spil på holdets velkendte og stærkeste våben - en dødbold.

- Det vidste vi jo på forhånd, at vi skulle passe ekstra på. Det lykkedes bare ikke lige i den situation..

Heldigvis for KIF fik holdet udlignet syv minutter senere, da Victor Dahl Olsen fra kanten af feltet sparkede en flot bold over hjemmeholdets målvogter til pausestillingen 1-1. Inden det blev en anden halvleg med straffespark.

Hjemmeholdet fik det første og scorede til 2-1 syv minutter efter pausen, da Oliver Buhl efter dommerens mening kom for sent med en tackling. Et kvarter senere var det KIF's tur til at få tilkendt straffesparket for en hånd på bolden i feltet. Og hér var André Jepsen som altid sikkerheden selv og udlignede igen til slutresultatet 2-2.

Dermed er KIF sikker på i det mindste at blive nummer 2 i puljen. Men kan med bare et enkelt point i den sidste kamp i Horsens af egen kraft være sikker på at vinde den. Mindre kan også gøre det. Esbjerg kan nemlig stadig nå KIF - men det kræver en Esbjerg-sejr over FC Sydvest og et samtidigt nederlag til KIF.

Vinderen af puljen tager 3 point med sig over til forårets oprykningspulje, nummer 2 belønnes med 2.


frisk stilling lånt fra dbu.dk