sportK - lørdag den 29. oktober 16.30 - tekst Ole Sørensen - friskt foto Ken Jepsen (c)  


Paul Ngongo havde flere gode aktioner i den time, han var på banen. Desværre endte alle uden mål

Aarhus Fremad 'stjal' alle
dagens tre point
88 : To minutter før tid scorede Aarhus Fremad til 0-1 på sit blot
andet forsøg indenfor målrammen i hele kampen

  

Fodbold 2. division, Kolding IF-Aarhus Fremad

Aarhus Fremad har imponeret en del i sine sidste opgør. Først og fremmest jo 4-0 sejren over Brøndby i pokalen - men også 2-0 sejren over B.93 sidste weekend indgyder respekt. Uafgjort 1-1 blev det i september måneds første opgør, så på forhånd kunne det godt ligne en seværdig affære lørdag eftermiddag på Autocentralen Park. Det blev det nu ikke udpræget...

Der var gensyn med tre 'gamle' KIF'ere i gæsternes startopstilling, nemlig Niels Letort, Emil Obitsø Nielsen og Søren Andreasen, som gik ind til en første halvleg præget af et meget højt tempo. Et tempo, som begge hold havde svært ved at kunne agere i.

KIF startede som lyn og torden, hvor Kudsk, Ngongo og Mikkelsen alle nåede at have afslutninger imod Thomas Hagelskjær i Aarhus-målet indenfor kampens første tre minutter. Paul Ngongo havde yderligere tre forsøg før pausen, Thomas Mikkelsen et enkelt, mens gæsterne aldrig rigtigt for alvor fik spillet sig frem til noget nævneværdigt foran Christopher Bobber Møller i KIF's mål. Begge hold's voldsomme pres på alle boldbesiddelser kostede på kvaliteten hos sine modstandere - og 0-0 ved halvleg gik vel også i orden. Selvom KIF afgjort havde fortjent et mål..

 
Anden halvleg kom desværre på næsten alle punkter til at blive en tro kopi af de første 45 minutter. KIF var fortsat holdet med mest boldbesiddelse og mest initiativ - men som også fortsat virkede voldsomt presset af gæsternes presspil. For nøj, hvor var der mange 'hvide' bolde slået ud i enten allerede tæt markerede rum - eller ud i det rene ingenting. Når ret skal være ret - det sammen gjaldt for dagens gæster.

Det var dog gevaldigt tæt på et KIF-mål ti minutter inde i halvlegen. Betegnende nok efter en dødbold. KIF fik et frispark i venstre angrebsside, hvor Sebastian Denius i en klump af spillere fandt Christian Kudsk, som lige præcist fik snittet bolden. Men hvor Thomas Hagelskjær var vågen og fik reddet til et hjørnespark.

Vi skulle helt frem til otte minutter før tid, før Aarhus Fremad havde sit første reelle forsøg på KIF's mål. Nikolaj Sauer tog mod til sig og forsøgte sig fra omkring femten-seksten meter med et lumsk langskud, som Bobber dog dykkede ned og havde fulde kontrol over. Fem minutter senere havde KIF's indskiftede Nikolai Bossen et godt løb på en lang aflevering, hvor afslutningen dog manglede kvalitet.

Og så skete det, der ikke måtte ske. Og som sandt at sige var piv-ufortjent.

0-1

Aarhus Fremad fik to minutter før tid tilkendt et hjørnespark, som de fleste havde set som et målspark i stedet. Det blev slået til det bageste i målfeltet, hvor Christian Ege nåede højest, som hårdt presset fik headet bolden i mål fra kort afstand til 0-1. Kampens resultat... Begrebet 'retfærdigt' spiller man som bekendt ikke med i fodbold. Men denne kamp burde aldrig være endt sådan..!
 

For efter tre minutters overtid blev kampen fløjtet af med desværre nye 'kampe' under opsejling på tilskuerpladserne, hvor en stor gruppe gæstetilhængere åbenbart var utilfredse med 'noget'.. og udfordrede både udvalgte tilskuere, kontrollører - og et kontingent politifolk, der måtte forsøge at standse 'løjerne'.. En helt igennem uværdig afslutning - og et kæmpe rids i lakken i gæsternes ry!

 

KAMPEN I TAL
29. oktober 2022 14.00
2. division
Kolding IF - Aarhus Fremad 0-1 (0-0)
TILSKUERE : 1.118
           
        Frederik Rieper 38.
           
48. Paul Ngongo        
        Marcus Kirschner 55.
      0-1 Christian Ege 89.