sportK - søndag den 20. november 18.30 - tekst Michael Juncher - arkivfoto Ken Jepsen (c)  

Den kamp kunne I godt have vundet, Kolding IF
TJAH.. : På baggrund af anden halvleg var der ikke en kat, der kunne have opponeret
mod en sejr til hjemmeholdet

  

Fodbold Gjensidige Kvindeligaen, Kolding IF-Brøndby 1-1 (0-1)

Det var en vigtig kamp for begge parter. Brøndby prøver at holde fast i førerholdet fra HB Køge. I håbet om at fravriste dem førstepladsen og blive danske mestre. Eller om ikke andet så få sølvmedaljer. Dertil krævedes ubetinget en sejr i Kolding. Og for hjemmeholdets vedkommende vidste man, at kunne man vinde, var pladsen i slutspiilet til foråret næsten i hus.

Ingen af holdene kunne være helt tilfredse efter kampen. Det endte 1-1. Så for begge klubber venter der to kampe mere i grundspillet, før alt er på plads.

Brøndby startede bedst. Og københavnerne var også bedst før pausen. Ikke at Kolding IF var spillet ud af banen på nogen måde. Faktisk havde hjemmeholdet flere forsøg på mål end Brøndby de første 45 minutter. Forsøgene var dog noget spage. Det var Brøndbys første seriøse forsøg ikke. Natalie Wrobel udnyttede efter ni minutter en dårlig clearing i hjemmeholdets forsvar til at bringe Brøndby på 1-0.

Kolding IF havde store problemer med at sætte noget fornuftigt spil sammen. Der var ikke noget flow i spillet og boldomgangen stod ikke mål med de gode intentioner. Dertil var Brøndby meget dygtige til at vinde stort set alle andenbolde. Så det var Brøndby, der konstant kunne fastholde deres angreb. Sådan var det hele første halvleg, og føringen ved pausen var helt i orden.

FORANDRING

Men man så et helt andet hjemmehold på banen efter pausen. Cecilie Christensen, som havde arbejdet godt i første halvleg men uden held, blev erstattet med Solveig Enemark Andersen. Godt set, cheftræner. Solveig Andersen kom ind og arbejdede som en gal hele anden halvleg. Hun fik, kan man sige, rystet posen gevaldigt og skabte optimisme på holdet. Brøndby var jo til at ryste. Først afsluttede Sofie Thrane Hornemann, så Solveig Andersen og så Hornemann igen. Og så tog indskifteren over. Pernille Sanvig sendte en bold indover fra venstre side og inde foran mål stod Solveig Andersen helt rigtigt og sendte bolden ind til udligning 1-1.

Det var signalet til en god periode for hjemmeholdet. Hornemann havde en uheldig eftermiddag, for hun havde ikke det afgørende held med sig. Men hun blev ved og skal have megen ros for sin ildhu og optimisme. Andre forsøgte sig også. Laura Faurskov var farlig og meget udfordrende på venstre kanten. Hun forsøgte sig også. Hornemann havde et forsøg på stolpen. Og indskiftede Julie Tenfjord Sørensen ramle overliggeren. Samtidig med at Brøndby som kampen skred frem kastede alt ind på at score sejrsmålet. Så alt i alt blev det til en nervepirrende afslutning, hvor nogle sikkert bed negle, da Brøndby i slutfasen fik tilkendt et frispark 20 meter fra mål. så summa summarum....... en dejlig, spændende og ganske velspillet anden halvleg med to klassehold. To hold med masser af ungdom. Garneret med den nødvendige rutine. Jo, det ser godt ud for begge klubber.

Hos hjemmeholdet skal en spiller som Ida Guldager roses i høje toner. Utrolig løbepensum hun har. Fremragende. Laura Faurskov bliver bedre og bedre på venstrekanten samtidig med, at Freya Winther lægger mere og mere på sit spil. Og så har man jo Sofie Grøn, som har været en fuldgod erstatning for Lene Christensen. I det hele taget synes holdet at vokse fra kamp til kamp. Lad os håbe at holdet kommer med i slutspillet. For der er tale om fremgang fra kamp til kamp.

- Brøndby var klogere end os før pausen, hvor de vandt andenboldene. Vi kom meget bedre efter det i anden halvleg, hvor vi satte tempoet. Og jeg synes, vi satte et fedt udtryk efter pausen. Vi sidder faktisk her lige efter kampen og er skuffede. For vi føler, vi burde have vundet. Under alle omstændigheder er jeg bare så stolt over det høje niveau, vi viser. Det er flot, lød det fra cheftræner Jesper Bisgaard.

I foromtalen op til næste weekends kamp i Farum mod FCN skriver sportK.net om de muligheder der er i forhold til de sidste to kampe og mulighederne for at gå i slutspil til foråret.