sportK - fredag den 25. november 2022 17.00 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)  


Jes Bekke i KIF's divisionsdragt i 2014

Kolding Boldklub siger farvel til to trænere og goddag til en ny
UDSKIFTNING : Jonas Raunsbæk og Kenneth Esters er fortid som cheftrænere i
Kolding Boldklub. Jes Bekke er ny mand på posten

  

46 årige Jes Bekke er ny træner i Kolding Boldklub. Bekke er en erfaren herre. Såvel på selve banen og også lige bag kridtstregerne som træner. Kolding Boldklub var der, han startede sin aktive karriere, og han spillede mere end 100 kampe for klubben. Han har også spillet for TSV Harrislee, FC Fredericia samt Kolding IF.. Han var kendt som spilleren med det gyldne venstreben. Det ben var altså skruet godt på!!

Nu er han tilbage i sin gamle klub. Og han glæder sig.

- Jeg er tilbage i min barndomsklub. Jeg blev jo spurgt, om jeg ville træde til. Og det sagde jeg ja tak til..Vi skal prøve at skabe nogle gode rammer for unge spillere, som måske ikke er gode nok lige nu og her til at spille i Kolding IF. Og er de ikke det, så kan de jo lige så godt spille i Kolding Boldklub i stedet for at spille på lavere niveauer i nogle op landsklubber.  Vi skal prøve at blive et godt alternativ til Kolding IF, så vi kan beholde spillerne i byen. Og vi skal lave en ny struktur i vor klub og gøre den mere attraktiv for nye spillere. Jeg synes, vi har noget at byde på heroppe på Mosevej. Fine baneforhold og i det hele taget et godt miljø også rent menneskeligt.. Så jeg ser frem til den nye sæson, lød det fra Jes Bekke, hvis søn Oliver selv er en del af klubben på holdet i serie to.

ESTERS OG RAUNSBÆK

Når en ny træner kommer ind, betyder det så også, at de "gamle" træder tilbage. Èn af dem, der holder, er Kenneth Esters Petersen. Han er faktisk ganske klar i mælet.

- Jeg mener ikke, vi har fået de ting, vi blev lovet. Det handler om nogle goder til spillerne blandt andre ting. Da jeg sagde ja til at overtage holdet sammen med Jonas, blev han og jeg lovet nogle ting. Det blev ikke overholdt. Men samtidig må jeg også erkende, at vi ikke har samlet point nok. Vi burde have haft flere. Jeg og Jonas har dedikeret vores tid til dette projekt, men vi må erkende, at det ikke var godt nok.

Vi skulle have haft flere point i nogle af kampene. Det fik vi så ikke. Så jeg ville heller ikke forlænge. Især det sidste halve år har været svært, så jeg har fuld forståelse for, at man i klubben vil prøve noget nyt,. Nu vil jeg hellige mig familien og mit job. Men måske bliver der tid til at spille lidt serie 4 bold i klubben. Så jeg er ikke færdig med fodbold, lød det fra Kenneth Esters Petersen.

Raunsbæk er inde på noget af det samme som sin makker.

- Vi har to børn derhjemme, og jeg vil gerne se mere til min familie. Men det ærgrer mig da. Som Kenneth også siger, så blev vi lovet nogle ting, da vi skrev under på vore kontrakter. Ting som f.eks noget fysioterapi, en form for bonusordning til spillerne og nogle mere ordnede forhold. Og det synes jeg ikke blev overholdt. Og så synes jeg ikke, vi fik den hjælp, vi måske kunne have brugt. Så ledelsen ret mange af vore kampe? Eller ret mange træningspas? Men uanset hvad, så handler det også om held og uheld. Mange af kampene faldt slet ikke ud til vor fordel. Og et eller andet sted er det fair nok, at klubben ser sig om efter en anden træner, lød det fra Jonas Raunsbæk.