sportK - lørdag den 3. december 2022 17.00 - tekst Michael Juncher - friske fotos Ole Sørensen (c)  


HB Køge's Isabella Obaze var tilbage i Kolding imod sine gamle holdkammerater

HB Køge var for stor en mundfuld for Kolding IF
RUTINERET : HB Køge var for kloge, for rutinerede og vandt fortjent.
Ida Guldager er årets spiller

  

Fodbold Gjensidige Kvindeliga, Kolding IF-HB Køge 1-2 (0-1)

HB Køges danske mestre sluttede grundspillet af med en sejr. Og når slutspillet starter til foråret, har de et forspring på 10 point ned til Brøndby på andenpladsen. Det ligner endnu et DM til dem. Kolding IF går ind i slutspillet med 15 point. Holdet blev nummer seks i grundspillet, mens AGF og Sundby skal spille kvalifikation om to pladser i ligaen til næste efterår. Så fik vi det på plads.

Kolding IF blev også sat på plads i eftermiddagens kamp på Autocentralen Park. Ikke sådan at forstå at holdet blev ud og nedspillet af HB Køge. Det var på ingen måde det, der skete. Og havde sportK.net haft teknologien, havde den måske også vist, at det var Kolding IF, der havde bolden mest. Men det vinder man ikke nødvendigvis fodboldkampe på.

Det drejer sig groft sagt om to ting! 1) Man skal ikke forære modstanderen noget tæt på eget mål. Og 2) Man skal være træfsikker og kynisk, når man selv får chancen. Og lad os bare tage nr. 3 med. Man skal være så gode og dygtige at spille sig frem til chancer.

Kolding IF tabte på alle tre kategorier. F.eks. er det skidt, at Sofie Karsberg efter blot fire minutter egenhændigt spiller HB Køges skarpretter Kyra Carusa fri i eget felt. 1-0 til HB Køge. Og er der noget, Kyra Carusa er, så er det at være kynisk. Hun er født til at score mål.

Skidt start for hjemmeholdet. Kolding IF skal dog roses for at ryste det af sig, og resten af halvlegen spillede man godt med. I mange små sekvenser flød spillet også. Der var flow i det. Men farlige er man ikke. I anden halvleg startede Køge stærkt og havde fire gode forsøg. Og efter 67 minutter måtte Mille Jusjong Henriksen agere redningskvinde på selve målstregen efter en grov fejl og mistiming i feltet.

Resten af kampen forsøgte hjemmeholdet at lægge pres. Og det lykkedes også i perioder. Og igen var der mange gode momenter i opspillet og fint flow i boldomgangen. Og igen må man desværre sige, at farligheden er til at overse. Men man fik vist sig godt frem. Ingen tvivl om at evnerne er der. Men ideerne er for få og små. Det hele kan altså ikke komme fra Pernille Sanvig og Ea Rasmussen.
 

Udlignet fik KIF dog. Et indlæg i feltet blev til straffespark til hjemmeholdet. Dømt for hands. Det satte Ea Rasmussen stensikkert idn til 1-1. Men ak. HB Køge svarede omgående igen. Andrea Norheim udnyttede endnu en fejl i forsvaret til sikre HB Køge tre point.
Sofie Lybæk, Sara Amby, Cecilie Christensen og Emma Veletanlic kom alle ind efter pausen, mens Sofie Riis måtte indkassere et gult.

243 tilskuere så på. Faktisk ganske fint i betragtning af det iskolde vejr. Mange af dem var fra HB Køge, som havde sendt en bus fuld af supportere med. Sportsdirektøren var der også. Det er Per Rud, som vist ikke behøver nogen nærmere præsentation.


Ea Rasmussen scorede KIF's mål på et straffespark

 
Summa summarum. Som skrevet i foromtalen kan man ikke rose Kolding IF nok. Det er flot at miste så mange spillere i løbet af et par sæsoner, have så mange skadede udenfor. Og så alligevel kvalificere sig til slutspilet. Kæmpe ros herfra. SportK.net glæder sig at se den fortsatte udvikling allerede her til foråret.
Cheftræner Jesper Bisgaard var egentlig godt tilfreds. Han kan ikke lide at tabe, men han anerkendte til fulde den udvikling, holdet er inde i.

- Jeg synes faktisk, vi gør rigtig mange ting rigtige i dag. Vi havde bl.a. snakket om, at vi skulle lukke ned for deres høje backs lange bolde , og det lykkedes vi med. Vi står også fint nok på banen og får lukket godt af for HB Køges standarder. Irriterende at laver de dumme fejl bagtil, som koster to mål. Nogen gange er for naive i fase 1. Og så skal vi arbejde hen mod at få skabt nogle flere chancer. Men hør nu hér. Gennemsnitsalderen på holdet er bare omkring de 20 år, og i dag havde vi en debutant, der hedder Sara Amby. Hun er som bare 16 år. Nu holder vi afslutningsfest i aften, så træner videre en uge og så får vi alle fri en måneds inden vi starter op igen i januar, sagde Jesper Bisgaard.

Inden kampen blev Ida Guldager hyldet med kåringen som årets spiller. Meget fortjent.

Tillykke til Ida Guldager. Og glædelig jul og godt nytår til trænere, spillere og hele staben omkring holdet.