sportK - torsdag den 16. marts 2023 14.45 - tekst Michael Juncher - arkivfotos Ole Sørensen (c)   

Stor hæder til to Kolding IF'ere ved Kolding Kommunes store Fritid og Idræt Award Show
JESPER & PERNILLE : Jesper Gejl Larsen og Pernille Sanvig blev hædret
  

Jesper Gejl Larsen arbejder ikke længere i Kolding IF. Men han blev nomineret, da han stadig gjorde.
I tirsdags modtog han prisen som Årets talentudvikler, og SportK.net tog en snak med ham.

- Jeg er meget stolt over denne pris. Men jeg kunne aldrig have fået den uden alle de folk, som har været inde omkring holdet. Hele staben og specielt selvfølgelig pigerne, spillerne, Man kan sige, at uden talent bliver man heller ikke talentudvikler. Jeg har haft utroligt meget talent i mine trupper i den tid, jeg var cheftræner for klubbens U18 pige DM. Og jeg havde en utrolig positiv oplevelse her. Alle gjorde et stort stykke arbejde. Og vi gjorde det sammen. Jeg siger tak og håber det allerbedste for mine tidligere spillere og mennesker omkring holdet, lød det fra en tydeligvis meget stolt og glad Jesper Gejl Larsen.

Han har i sin tid i klubben set mange spillere blive udtaget til diverse landshold samt set spillere, som blev hevet op til Ligaholdet. Og så er han mestertræner. Under hans ledelse blev Kolding IF U18 pige DM danske mestre i sæsonen 2021/2022. Det er mesterligt !

PERNILLE SANVIG

Den 17-årige Pernille Sanvig kunne også triumfere. Hun blev nemlig valgt som Årets Talent. Det er der adskillige gode grunde til. Nogle af grundene gav vi tidligere cheftræner for Kvindeligaholdet Jesper Bisgaard chancen for at forklare.

- Pernille er svær at tage bolden fra. Hun er hurtig på de første 3-4 skridt, hvilket altid bringer hende i fordelagtige positioner. Hun er rigtig god til at beskytte bolden, har gode kropsfinter, hun er dygtig til at læse spillet, hun leverer altid på højt niveau, hun er god til at spille i og finde mellemrummene. Hun er vel ikke den store afslutter, men hun forstår og læser spillet helt suverænt. Og så er hun altid glad og i godt humør og for mig været fantastisk at arbejde med. Hun har ydermere været på efterårets hold i Ligaen tre gange i efteråret og blev også valgt to gange til månedens hold. Hun har en stor fremtid, lød de rosende ord fra Jesper Bisgaard.

SportK.net fik med Jesper Bisgaards hjælp mulighed for også at ringe Pernille Sanvig op. Det blev til en kort - men en rigtig god samtale.

- Jeg havde selvfølgelig håbet på, at jeg ville vinde den pris. Men jeg havde ikke regnet med det, for jeg synes, der var andre rigtig dygtige atleter, det også kunne have blevet. Jeg er meget stolt og glad nu. Jeg har et travlt liv, for jeg går i 2.G på gymnasiet, og sætter alt ind på at få en god eksamen. Og det skal nås samtidig med at spille på kvindeligaholdet. Jeg har selvfølgelig også nogle drømme, og én af dem handler om at læse medicin. En anden drøm er at komme ud i verden og se mig om. Og at spille fodbold i en udenlandsk klub. Men nu drejer det sig om Kolding IF og ligaholdet, hvor jeg skal tage ansvar på banen og prøve nogle ting af offensivt, lød det fra Pernille Sanvig.

Sanvig er blot 17 år - men fast på U19 landsholdet, hvor hun også er at finde på én af midtbanepositionerne.