sportK - fredag den 17. marts 2023 21.15 - tekst Ole Sørensen - screenshots fra Sport Live's web-signal  

KIF vandt på en svær bane
i Thisted
HÅRDT TILKÆMPET : En 'svær' forårsbane gjorde det nærmest umuligt at spille poleret fodboldspil i Thisted. Men så må man vinde ved at spille 'primitivt' - og det var KIF klart bedst til
  

Fodbold 2. division, Thisted FC-Kolding IF

Thisted har hårdt brug for point for at nå oprykningsspillet - men har blot fået et enkelt point ud af sine tre seneste opgør. Senest et 0-2 nederlag ude imod B.93 i forårspremieren. Modsat har KIF med sine seneste tre sejre på stribe begge fødder i oprykningsspillet - men skal nu bruge så mange point som muligt fra grundspillet for at have en chance senere.
 
Sådan så realiteterne ud for de to hold inden fredagens aftenkamp på Sparekassen Thy Arena, Simon Trier og Yao Dieudonne's tidligere hjemmebane.
 
Det blev hurtigt tydeligt, at banen som ventet var både tung og knoldet og ikke indbød til poleret fodboldspil. Det fik KIF til at søge sine chancer især i luften, hvor Thomas Mikkelsen indenfor det første kvarter havde to lovende - men forgæves hovedstødsafslutninger. Men det gik straks lidt bedre med foden fem minutter senere
Paul Nngongo modtog bolden i venstre side, slog en kort bold tilbage til Thomas Mikkelsen, som fra kanten af feltet smukt 'cirklede' bolden i nettet udenom Thisted's målvogter Andreas Raahauge til 0-1. En virkelig flot afslutning, der gav KIF løn for at være klart det mest aggressive hold i startfasen. Christian Hørby havde midt i halvlegen en god skudchance for


Thomas Mikkelsen's mål til 1-0

hjemmeholdet - men forbi Christoffer Petersen i KIF-målet.

I hvert fald i min optik blev KIF efter godt en halv times spil klart snydt for et straffespark, da Thomas Mikkelsen blev fældet i Thisted's målfelt. For at gøre ondt værre, så blev Mikkelsen slemt skadet i faldet med noget der desværre lignede en skulderskade og måtte forlade banen. På hans plads kom Yao Dieudonne på banen, og han var faktisk tæt på at bringe KIF på 0-2 kort før pausen på en fin frispilning af Mike Vestergaard. Desværre for KIF kom Thisted's målvogter Andreas Raahauge i vejen - så det blev ved 0-1 ved pausen. En særdeles fortjent pauseføring..!

Asker Beck kom i pausen på banen i stedet for Mikkel Jespersen. Sebastian Sommer blev ti minutter ind i anden halvleg afløst af Sebastian Denius efter en flot times spil - i øvrigt efter han et par minutter før havde en afslutning ved siden af mål fra en ellers gunstig afstand. Og selvom Thisted nu var bedre med i kampen, så var det KIF, der havde afslutningerne, hvor både Torp og Dieudonne også forsøgte sig. Asker Beck var også ualmindeligt tæt på at få en fri skudsmulighed midt i halvlegen, hvor bolden i sidste øjeblik blev prikket fra ham - så KIF's føring var stadig på alle måder fortjent.

Thisted havde sin bedste aktion i hele kampen et kvarter før tid, da Tobias Friis fik vristet sig fri på baglinjen, men hvor hans aflevering bagud ikke fandt en fri modtager. Minuttet senere tog han samme tur, men blev hér dog tacklet af før han kunne få afleveret bolden. Og det blev reelt det sidste nævneværdige fra kampen!

Thisted forsøgte at presse på, mens KIF forsøgte at få tiden til at gå. Det var gæsterne klart bedst til. Kønt var det bestemt aldrig, men det kan nu engang ikke ses på de tre point, der tikkede ind på KIF's konto fredag aften i det nordjyske.

Næste kamp venter nu allerede tirsdag aften, hvor den udsatte kamp imod HIK spilles på Autocentralen Park.
HIK gjorde også god reklame for den kamp ved at vinde 1-0 over Esbjerg fredag aften.
 


aktuel stilling lånt fra resultat.dk
 

KAMPEN I TAL
17. marts 2023
2. division
Thisted FC - Kolding IF 0-1 (0-1)
TILSKUERE :
           
      0-1 Thomas Mikkelsen 17.
        Christian Vestergaard 45.+2
45.+2 Ahmed Gero        
           
        Mike Vestergaard 55.
63. Gloire Rutikanga        
66. Nicklas Nedergaard        
90.+1 Daniel Kristensen (træner)