sportK - lørdag den 18. marts 2023 15.45 - tekst & friskt foto Ole Sørensen (c)  

KIF måtte nøjes med 3-3 imod Egen
FOKUS : KIF spillede flot angrebsfodbold i generalprøven på forårssæsonen.
Men forsvaret - hér knirker det altså gevaldigt..

  

Fodbold testkamp, Kolding IF (js1)-Egen UI (js2) 3-3 (1-1)

Næste søndag er der forårspremiere for oprykkerne KIF i jyllandsserie 1, hvor Esbjerg fB tager imod. Derfor var dagens opgør imod Egen UI, nedrykkerne til jyllandsserie 2, sidste mulighed for at pudse formen af før det går løs.

Det blev en generalprøve, der gav en del rynker i panden på KIF-træner Michael Krogh. KIF førte nemlig tre gange efter to mål af Adam Zuchovich og et enkelt af Victor Møller - men blev hentet hver gang.

- Ja, det viser desværre lidt, hvor vi er lige nu. Vi har otte spillere ude med skader, har nogle U19-spillere med i dag - men formår jo alligevel at skabe mange målchancer. Det kreative er vi kommet langt med - vi har ideer, når vi er på bolden og sammen med at vi også er ok på bolden kampen igennem er det det positive, som jeg kan tage med fra i dag. Men som du også kan aflæse på måltavlen, så er det jo åbenlyst et problem for os, at vi skal lave fire mål for at vinde en fodboldkamp og p.t. er temmelig sårbare i forsvaret.

Set udefra kunne man let få øje på KIF's kvaliteter. Hjemmeholdet havde vel bolden 60-65 procent af kampen, diskede op med flotte afleveringer - og scorede tre mål efter virkeligt flotte gennemspillede angreb. Modsat var der ikke meget 'prangende' ved de sønderjyske gæsters mål. Derimod en imponerende kynisme i at slå til, når chancerne bød sig. Egen scorede tre 'grimme' mål, hvor især KIF's målvogter Søren Husted desværre så alt andet end heldig ud ved de to sidste efter et 'svæve-skud' fra distancen og senere en helt unødvendig tabt dribling.

Så ingen tvivl om, at forsvaret skal have fokus i træningen den kommende uge, inden det bliver alvor om point.